Almelo

Wierdensebrug

Sinds 2018 heeft Save Traffic Nederland diverse bruggen over het Twentekanaal en in de IJsseldelta afgezet. De Combinatie BAM - Van den Herik heeft alle bruggen opgeknapt en verbeterd.

De (voorlopig) laatste brug is de Wierdensebrug bij Almelo. Deze brug is onderdeel van de drukke verkeersader van de N36 naar Almelo-West, één van 5 grote invalswegen van Almelo. De Combinatie heeft diverse kleine en grote werkzaamheden langs de schampranden en aan de voegovergangen van de brug, waarvan het grootste gedeelte in halve-baanafzettingen kan worden uitgevoerd. Voor de doorstroming van het verkeer worden er overdag verkeersregelaars ingezet, maar 's avonds en 's nachts nemen verkeerslichten het over. Na circa 6 weken wordt het geheel nog één week afgesloten.

Dynamische route-informatie

Omdat de verkeersmaatregelen op de drukke invalsweg behoorlijk wat overlast veroorzaken, is er ook een adviesroute geplaatst. Onderdeel daarvan zijn twee STN-tekstkarren langs de N36 met dynamische route-informatie. Deze karren tonen live de actuele reistijd via de Wierdensebrug én via de uitwijkroutes, waarmee bestuurders worden geattendeerd op de vertragingen. De schermen geven echter géén informatie weer op het moment dat de route via de Wierdensebrug gunstiger uitvalt.
 
We zijn trots op deze nieuwe innovatieve routebegeleiding van Save Traffic Nederland!