Dynamische snelheidsmeters

Nieuw in ons assortiment: dynamische snelheidsmeters! Zoals al langs vele wegen in een vaste opstelling, hebben wij nu ook de beschikking over twee van deze panelen.

De panelen geven de gereden snelheid van de weggebruiker weer, waardoor hier de aandacht nog eens extra op gevestigd wordt. Met een simpele handeling kan worden ingesteld dat er bijvoorbeeld een lachende of juist een boze smiley wordt weergeven, respectievelijk voor het aanhouden van de maximum of een te hoge snelheid. Een flitsfunctie kan als extra attentie worden ingeschakeld, bijvoorbeeld bij een fors hogere snelheid. Alle zogenoemde drempels kunnen gemakkelijk worden aangepast, net zoals de smileys of teksten die verschijnen bij de verschillende gereden snelheden.  

De dynamische snelheidsmeters worden gevoed door zonnepanelen die er boven worden gemonteerd. De radar en het ledpaneel werken dus helemaal zelfvoorzienend! De panelen zijn te monteren aan een lichtmast of aan een gewone buispaal, zoals we die ook voor de tijdelijke bebording gebruiken. Hiermee wordt een flexibele inzet gewaarborgd.

De primeur is voor aannemer Van Gelder op het project Splitting in Drachten, maar er zullen vast nog vele locaties volgen!