Zutphen

Oude IJsselbrug en IJsselkade

Rechtstreeks in opdracht van de Gemeente Zutphen heeft Save Traffic Nederland twee verkeersaders van de stad afgesloten: de IJsselkade en de Oude IJsselbrug die het centrum verbindt met De Hoven en Voorst.

In het voorjaar van 2017 begon het project met een gedeeltelijke afsluiting op de IJsselkade. De eerste voorbereidingen werden getroffen door kabels- en leidingenmaatschappijen op de kade. Het verkeer werd hiervoor in één richting afgesloten. In juni werd de kade tussen "De Bult van Ketje" en de Berkelstraat volledig afgesloten en een week later volgde de afsluiting van de Oude IJsselbrug.

De Oude IJsselbrug wordt volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer om een grootschalige opknapbeurt te ondergaan. De hele stad en omgeving is vol gezet met de gele omleidingsborden om het verkeer om te leiden via de zuidelijkere brug. De fietsers en voetgangers worden gedurende de afsluiting van acht weken door de aannemer over de brug geleid.

Op 17 november 2017 is de IJsselkade weer volledig opengesteld voor het verkeer, omdat de werkzaamheden met het winterweer worden teruggeschroeft. Vanaf het vroege voorjaar in 2018 wordt de kade weer afgesloten.